Clippix ETC: An online picture service of Florida's Educational Technology Clearinghouse

picture sizes
A Side View of the Rear Ell

A Side View of the Rear Ell

This image shows the side of the ell that projects from the rear of the Paul Revere House. This section of the house was added to the original house, probably before Paul Revere purchased the house. The ground floor windows have shutters, while the first floor windows do not. The second floor overhangs the ground floor, with a pendant at the corner. There is a large, brick chimney on the roof. The roof is covered with wood shingles. This building is on the National Register of Historic Places, and is a National Historic Landmark.
Galleries: Ell, Historical Museums, Paul Revere House
Keywords: boston, brick chimney, corner pendant, drop, ell, paul revere, paul revere house
Photo Location: Boston, Massachusetts
Photographer: Dr. Roy Winkelman
Date of Photo: 05/30/2011
Device Make: Canon
Device Model: Canon EOS 5D Mark II
Exposure Time: 0.008
F Number: 20
Original Dimensions: 4734×3729
Picture Orientation: Landscape
GPS Coordinates: 42°21'49.04"N 71°03'13.29"W
Picture Number: 18187